Kort om
Anette Winger er Norges første professor i barnepalliasjon og er utdannet sykepleier ved Høgskolen i Oslo (1999) og med master i sykepleievitenskap fra Universitetet i Oslo (UIO) (2005). Ph.d.- utdanningen har hun fra UIO med avhandlingen Smerte og helserelatert livskvalitet hos ungdom med kronisk utmattelsessyndrom (CFS). Winger har klinisk erfaring fra nyfødt intensivavdeling, barneonkologi, medisinsk poliklinikk for barn og fra arbeid med smerteproblematikk (barn og voksne) i smerteklinikk.
Anette Winger har programansvar for tverrfaglig videreutdanning i barnepalliasjon ved OsloMet som er en videreutdanning på masternivå og er etablert etter oppdrag fra Helsedirektoratet. Utdanningen hadde oppstart i 2017 der målgruppen var sykepleiere. Fra 2019 er utdanningen tverrfaglig og har studenter fra fagområdene helse, pedagogikk, psykologi og sosialfag.
Winger leder forskningsnettverket Children in Palliative Care (CHIP) som er et nasjonalt, tverrfaglig forskningsnettverk med medlemmer fra praksis, utdannings- og forskningsinstitusjoner, helsemyndigheter, fagorganisasjoner og med en solid gruppe brukermedvirkere. Forskningsområder er palliasjon og palliasjon til barn og unge/barnepalliasjon, sykepleie til barn, helseteknologi og helsepersonell. Hun er initiativtager til- og leder for et Nordisk forskningssamarbeid om barnepalliasjon. Nettverket har medlemmer fra alle de Nordiske landene.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
CHIP homeTec: Helseteknologi i hjemmebasert palliasjon til barn – en evidensbasert tilnærming
Prosjektet skal gjennomføre en bred kartlegging av behov for digitale kommunikasjonsløsninger blant barn i palliasjon, foreldrene deres og helsepersonell.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Barnepalliasjon; barnet, søsken og foreldres erfaringer
Prosjektets formål er å utforske familiers opplevelser og utfordringer ved det å leve med et alvorlig sykt barn.