Kort om
Marie Louise Seeberg er sosialantropolog og forsker 1 med migrasjonsforskning som spesialfelt. Hun har bred kvalitativ forskningskompetanse og lang erfaring med feltarbeid og intervjuer med barn og voksne, med tverrfaglig samarbeid, og med å kombinere ulike metoder. Blant temaer hun har studert finner vi blant annet barn med fluktbakgrunn, asylsøkeres migrasjon gjennom Europa, helsearbeider-innvandring, boligsituasjonen for arbeidsinnvandrere, barns hverdager og rammevilkår i asylmottak, etniske relasjoner i skole og arbeidsliv, og vietnamesiske flyktningfamilier i Norge. Seeberg har arbeidet som oppdragsforsker siden 1999 og har utført forskning for en lang rekke norske oppdragsgivere, i tillegg til flere prosjekter for Norges Forskningsråd og internasjonale samarbeidspartnere.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Arbeidsplassar i helse- og omsorgssektoren: Kjønn, klasse, etnisitet
Tema for prosjektet var aukande rekruttering av innvandrarar i helse- og omsorgssektoren.
-
Barn med fluktbakgrunn – tiltak for inkludering og tilhørighet (Barnfluk)
NOVA skal undersøke hvilke erfaringer barn og unge som kommer som flyktninger sammen med familien, har med bosettings- og integreringsprosessen, og hvordan kommunene jobber med denne gruppa.
-
Food2Gather: Exploring foodscapes as public places for integration
Det europeiske prosjektet Food2Gather undersøker hvilken rolle mat spiller i å skape det offentlige rom.
-
Forsking om etnisk diskriminering av barn og unge
Prosjektet omfattar ein gjennomgang og analyse av relevante forskingsbidrag som omhandlar etnisk diskriminering mot barn og unge i Noreg.
-
Frå busetjing til vaksenliv. Ein studie av tenestekjeda for einslege asylsøkjarar
Forskingsprosjektet skal gi oppdatert kunnskap om tenestetilbodet til unge flyktningar som har komne som einslege mindreårige asylsøkjarar og som blir busett i norske kommunar.
-
Global Care Workers in the Norwegian Welfare State: Care Chains, Intersectionality and Social Capital
I dette prosjektet rettar vi blikket mot migrasjons- og yrkeskarrierane til to kategoriar innvandrarar i Noreg, sjukepleiarar og au pairar.
-
Komplementære vegar inn i samfunnet for vaksne flyktningar: yrkestrening, opplæring, ferdigheiter og kvalifikasjonar (REF-VET)
Korleis kan ein best utnytte ferdigheitene som asylsøkjarar og flyktningar har, til beste for dei sjølv så vel som for mottakarland og lokalsamfunn?
-
Likhet og multikulturalisme
Utgangspunktet for dette prosjektet var en interesse for paradokser som oppstår i forholdet mellom de to dels overlappende, dels motsetningsfylte idealene likhet og multikulturalisme.
-
Migrasjon for velferd: tre ulike regimer for utenlandske sykepleieres innvandring og integrering i den norske velferdsstaten (WELLMIG)
I dette prosjektet vil vi se på hvordan utenlandske sykepleiere bidrar til det norske velferdssamfunnet gjennom sin kompetanse og arbeidskraft, samtidig som de benytter seg av tjenester som samfunnet tilbyr.
-
Treffsikker bosetting av flyktninger
I dette prosjektet skal NOVA undersøke hva IMDi må vite om kommuner og flyktninger for å i større grad kunne drive treffsikker bosetting.