Kort om
Førsteamanuensis i Samfunnsernæring og klinisk ernæringsfysiolog med særlig interesse for global ernæring og forskningserfaring fra Sør-Afrika, Algerie og Nepal. Tema hun underviser i er bl.a. global ernæring, prosjektsyklus for ernæringsintervensjoner og sosiale ulikheter i helse og ernæring. Hennes publikasjoner er varierte, bl.a. innenfor temaer som tarmhelse og underernæring hos barn (PhD), helserisiko i flyktningebeolkninger (diabetes og jodoverskudd), kunnskap og ernæringspraksis blant barn og unge og deres omsorgpersoner, basert på både kvantitativ og kvalitativ forskningsmetode. Hun er leder for arbeidspakke 5 i forskningsprosjektet New Tools med målsetning om å utvikle nye skårer for helse og bærekraft for gjennomgripende endringer i matsystemet. Hun har veiledet mange masterstudenter i ernæring og er PhD veileder i prosjektet EATWELL som undersøker matsystemer, økologi og helse i Bhutan.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Digitalisering av studentaktivitet ved gruppearbeid (Digigrupper)
I dette prosjektet skal me forska på kva som bidreg til vellykka digitalt gruppearbeid i høgare utdanning.
-
Mattryggleik blant flyktingar og asylsøkjarar i Noreg
Målet med prosjektet er å kartleggja førekomst og faktorar som påverkar matusikkerheit blant asylsøkjarar og flyktingar i Noreg.