Søkte gjennom Sosialarbeidere uten grenser
Barna hadde en innviklet foreldresituasjon, og en av de viktige og krevende jobbene de ansatte jobbet med, var å få ordnet opp i dette.
– Noen foreldre var døde, noen hadde foreldre i andre land og ventet på familiegjenforening og enkelte var i Hellas, men kunne av personlige grunner ikke ta vare på dem.
Helene synes hun lærte veldig mye av praksisoppholdet på 14 uker, både faglig og om seg selv.
– I flyktninghjemmet jobbet vi for en frivillig organisasjon, «The Home Project». Det var mange andre faggrupper involvert, blant annet lege, psykolog, advokat, lærer og flere frivillige som jobbet som «care-takers», sier Helene, som forteller at de søkte gjennom Sosialarbeidere uten grenser.
Ordnet bolig på Airbnb
De var som nevnt en gruppe på sju studenter fra OsloMet som reiste sammen til Athen. De fikk litt støtte fra Erasmus+, men måtte også betale en del selv.
– Bolig valgte vi å løse ved å leie på Airbnb. Da kunne vi bo sammen, det føltes veldig trygt og greit, sier Helene.
Som ferdig utdannet sosionom ser hun for seg ulike jobbmuligheter. Hun kan absolutt tenke seg å jobbe i Nav, der det er stort behov for sosionomer, eller for eksempel som sosionom i skolen.
– Oppholdet i Athen åpnet øynene mine for at det kan være veldig interessant å jobbe med flyktninger, eller med u-hjelp, sier hun.