Kort om
Gun Roos er ernæringsantropolog og har vært ansatt som forsker II ved SIFO siden 1999. Hun tok sin doktorgrad (Ph.D.) i 1995 ved University of Kentucky om barns matkultur. Hun er spesielt interessert i tverrvitenskapelig forskning med fokus på sosiale og kulturelle aspekter ved mat og helse-relatert livsstil og hvordan ulike grupper oppfatter og forbruker mat i sin hverdag. Hun har forsket og publisert på tema knyttet til blant annet mat og sosial ulikhet, kjønn, barn, migrasjon, matmerking, ernæringspolitikk, og norsk mat.
Forskningsgrupper
Forskningsprosjekter
Aktive forskningsprosjekter
-
Mattryggleik blant flyktingar og asylsøkjarar i Noreg
Målet med prosjektet er å kartleggja førekomst og faktorar som påverkar matusikkerheit blant asylsøkjarar og flyktingar i Noreg.
-
Referansebudsjett for forbruksutgifter
Prosjektet skal vedlikeholde, oppdatere og videreutvikle det norske Referansebudsjettet. Referansebudsjettet skal benyttes som verktøy i forskning om levekår i Norge, og bidra til politikkutforming på feltet.
Avsluttede forskningsprosjekter
-
Food2Gather: Exploring foodscapes as public places for integration
Det europeiske prosjektet Food2Gather undersøker hvilken rolle mat spiller i å skape det offentlige rom.
-
Policy Evaluation Network (PEN) – Public policies addressing health-related behaviours in Europe
PEN har som mål å evaluere politiske tiltak for å fremme et sunt kosthold og fysisk aktivitet hos befolkningen.
-
Strength2Food: Food quality for sustainability and health
Prosjektet Strength2Food skal se nærmere på betydningen av EUs kvalitetspolitikk og offentlig sektors innkjøpspolitikk i forhold til lokal produksjon og forbruk av mat.