Lurer du på hvordan menneskers atferd påvirkes og endres? Da bør du vurdere en bachelor i psykologi med vekt på atferdsanalyse.
Opptakskrav og poeng
For å søke på dette programmet må du
Det kan være konkurranse om plassene. Ved forrige opptak var poenggrensen
- 49,6 i ordinær kvote
- 43,8 i kvote for førstegangsvitnemål
Slik søker du
Du søker på Samordna opptak med studiekode 215 876.
- 15. april: ordinær søknadsfrist
- 1. mars: frist for enkelte søkere
Hva lærer du?
Utdanningen i psykologi med vekt på atferdsanalyse gir deg kunnskap om hvordan menneskelig atferd påvirkes og endres, og gjør deg i stand til å analysere menneskets samspill med omgivelsene.
Målet er at du etter endte studier har lært grunnleggende psykologi og atferdsanalyse og deretter kan utføre funksjonelle analyser av egen eller andres atferd og å kunne tilrettelegge for en ønsket atferdsendring.
Det faglige innholdet er delt i fire hovedområder:
- vitenskapsteori og etikk
- temaer fra psykologi
- forskningsmetoder i psykologi
- atferdsanalyse i teori og praksis
Gjennom studiene lærer du å bruke et presist begrepsapparat og utvikler atferdsanalytisk kompetanse gjennom å lese relevant forskningslitteratur og ved å delta aktivt i diskusjoner.
Dette vil gi deg en solid kunnskap om de etiske og faglige standardene i dette fagfeltet.
Bachelorgraden er godkjent av The Association for Behavior Analysis International (ABAI), som er den internasjonale organisasjonen for forsking i og anvendelse av atferdsanalyse.
Utdanningen fyller også kravene til prekvalifisering for sertifisering gjennom The Board Certified Behavior Analyst® (BCBA®) som Board Certified Assistant Behavior Analysts (BCaBAs).
Studiets oppbygging
Laster inn programplan, vennligst vent ...
Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er en kombinasjon av
- forelesninger
- inter-teaching
- seminarer
- gruppearbeid
- ferdighetshetstrening
Studieåret er på 40 uker, og du må regne med en arbeidsinnsats på cirka 40 timer per uke.
I siste semester skal du levere en bacheloroppgave.
Arbeidsformene som brukes i studiet er varierte, fordi det er ønskelig at du gjennom studiet skal bli kjent med og prøve ut ulike arbeidsformer.
Gjennom dette vil du kunne bli oppmerksom på egne sterke og svake sider og bedre dine relasjonelle og profesjonelle ferdigheter.
En del områder vil det ikke bli gitt forelesninger i, men det forventes at du tilegner seg denne kunnskapen ved selvstudium.
Studentaktive undervisningsformer vektlegges spesielt, og det anses som viktig at studentene får direkte og individuell tilbakemelding på disse aktivitetene. Digitale hjelpemidler (som Kahoot) benyttes i ulike temaer.
Det er obligatorisk fremmøte ved noe undervisning, laboratorieøvelser/praktiske øvelser, timeplanlagt gruppearbeid, seminarer og presentasjoner av ulike typer arbeider.
Praksis
Det er to perioder med praksis som til sammen utgjør 18 uker.
Du vil få erfaring i selvstendig arbeid og i samarbeid med andre fagpersoner om endringsarbeid generelt og spesielt innen behandling og opplæring.
Aktuelle praksissteder er steder hvor læring eller annen atferdsendring fokuseres på som skole, barnehage eller lignende.
Hva koster det?
Du betaler en semesteravgift hvert semester (student.oslomet.no).
Er du internasjonal student fra utenfor EU og EØS, må du betale studieavgift (student.oslomet.no). Det er mulig å søke om unntak for betaling av denne studieavgiften.
Hva kan du jobbe som?
Med en bachelor i psykologi med vekt på atferdsanalyse kan du jobbe i
- helse- og sosialsektoren
- barnehage og skole
- organisasjoner eller næringsliv, spesielt når det gjelder HR, opplæring og endringsarbeid
Bachelorgraden i psykologi med vekt på atferdsanalyse kan lett kombineres med andre fag, som pedagogikk, helsefag, økonomi og andre samfunnsfag.
Utveksling
Du kan reise på utveksling i femte semester. I sjette semester er det også mulig å ta praksis og skrive bacheloroppgave i utlandet.
Du finner informasjon om utvekslingsmulighetene for dette studiet på studentsidene
Spesielle hensyn
Videre studiemuligheter ved OsloMet
Arrangementer
Studiested
Spørsmål om utdanningen?
Har du spørsmål om utdanningen, kontakt oss gjennom vårt kontaktskjema.