English version

Forskning og utvikling ved Institutt for estetiske fag

Ansatte ved instituttet deltar i ulike forskningsprosjekter i samarbeid med flere fag- og forskningsmiljøer, og i FoU-aktiviteter knyttet til mote, kunst og design, lærerutdanning i design, kunst og håndverk, drama- og teaterkommunikasjon og digitale medier. Instituttet har i tillegg flere forskningsgrupper på prioriterte områder.

Forskningsprosjekter

  • Crafthub

    Sammen med partnere i åtte europeiske land har Institutt for produktdesign og Institutt for estetiske fag blitt partner i EU-prosjektet CraftHub. Prosjektet er en del av EUs satsing på store samarbeidsprosjekter innenfor de kreative fagene.

  • EQUALS-EU

    Prosjektet har som mål å gi flere kvinner tilgang til teknologi, digitale ferdigheter og lederstillinger.

  • Wasted Textiles

    Målet med prosjektet er å bidra til å redusere bruken av syntetiske tekstiler og mengden som kommer på avveie.

Om kunstnerisk forskning

Kunstnerisk forskning har som mål å utvikle både mindre og større forskningsprosjekter i samarbeid mellom ulike estetiske fag og andre forskningsdisipliner. 

Kunst, design og innovasjon

Sentralt i forskningsområdet kunst, design og innovasjon, står bærekraft, teknologi, tverrfaglig arbeid, formidling, forbedret praksis, design thinking og det skapende individet i skole, utdanning og samfunn.

Vitenskapelige publikasjoner og tidsskrifter

Cecilie Sachs Olsen og André Brodtkorb valt ut til Akademiet for yngre forskarar

Dei er to av elleve nye medlemmer som er valt ut blant 72 søkarar til dette attraktive nettverket.

Portrett av André Brodtkorb.
Vil redde Oslofjorden med kunst

Helga 23.-25. august blir Oslofjord Triennale arrangert. Eit nyskapande kunst- og kulturformidlingsprosjekt med fokus på økologisk tenking, berekraft og naturvern.

Ein person sit ved eit bord ute i fjorden. Framfor seg held personen ein spegel og i spegelbiletet er det ei gravemaskin og nokre sekker med søppel.
Avrunda forskingssamarbeid med Stingenes Stillstand

Anne Bryhn, Randi Veiteberg og Mimesis Heidi Dahlsveen sette punktum for eit fleirårig forskingssamarbeid, med den performative hendinga “Stingenes Stillstand.” Eit møte mellom ord, materialitet, rørsle og publikum.

Scene frå framsyninga av "Stingenes Stillstand".
En kvinnelig laborant holder opp en liten flaske med et flytende middel.
Tenk om du kunne føle akkurat det du vil

Kunstner og stipendiat Hege Tapio ved OsloMet utforsker emosjonell AI i arbeidene sine. Hennes nyeste kunstprosjekt “Ephemeral” har nettopp hatt premiere på USAs største kunstarrangement, PST ART.

Student tegner med blyant på tegneverkstedet på OsloMet.
Du må lære å feile for å bli kreativ

Frykt for å mislykkes og for høye forventninger blokkerer det kreative arbeidet.

Syv musikere sitter i en ring og spiller ulike instrumenter. Noen av dem har på seg hvite hjelmer og måleutstyr. I mellom og rundt menneskene er det fire sekskantede bed med ulike planter. I kassene ser vi også sensorer.
Viser frem plantenes språk ved hjelp av kunstnerisk metode og teknologi

Ved hjelp av teknologiske verktøy og kunstnerisk tilnærming viser OsloMet-forsker Maria Castellanos Vicente at plantene snakker sammen. Nå skal forskningsprosjektet hennes stilles ut på et anerkjent museum i Frankrike.