Dei er to av elleve nye medlemmer som er valt ut blant 72 søkarar til dette attraktive nettverket.
Instituttet tilbyr bachelor- og masterstudium i datafag, forkurs/kvalifiserende studium til ingeniørutdanning og internasjonalt prosjektsemester, og har stor forsknings- og utviklingsaktivitet.
i 2024 (tall fra DBH)
årsverk i 2024 (tall fra DBH)
pluss årsstudium, og forkurs og tre-terminsordning til ingeniørutdanning
i anvendt data- og informasjonsteknologi med åtte spesialiseringer
Oversikt over ansatte fordelt på ulike faggrupper på instituttet:
Instituttet holder til i Pilestredet 35 (P35) i Oslo, deler av instituttet er i Pilestredet 52 (P52).
Institutt for informasjonsteknologi har mange eksterne samarbeidspartnere som bidrar til å gjøre utdanningene og forskningsaktivitetene relevante og aktuelle for nærings- og arbeidsliv.
Instituttet samarbeider tett med næringslivet for å gi studentene våre relevante prosjekter for deres bachelor- og masteroppgaver.
Prosjektene er basert på virkelige utfordringer hos bedrifter, og vi sørger for at studentene får brukt ferdighetene og kunnskapene de har tilegnet seg gjennom studiene.
Bachelor- og masterprosjektene er en viktig del av studentenes forberedelser til arbeidslivet og gir dem en unik innsikt i deres fremtidige arbeidsoppgaver og arbeidsmiljø.
Instituttet sikrer at studentene får akademisk veiledning gjennom hele prosjektperioden.
Institutt for informasjonsteknologi arrangerer i tillegg relevansseminarer hvert år. Partnere og kontakter fra næringslivet blir her invitert til å diskutere og foreslå potensielle endringer i våre utdanningsprogrammer for å holde dem relevante for arbeidslivet.
Simula Research Laboratory og OsloMet har gått sammen om et utdannings- og forskningssenter for digitalisering, Simula Metropolitan (simulamet.no).
Dei er to av elleve nye medlemmer som er valt ut blant 72 søkarar til dette attraktive nettverket.
Regjeringa var godt representert då dei besøkte OsloMet for å presentere ei årleg satsing på 70 millionar kroner til forsking på kvanteteknologi.
Medan tenestene til finansnæringa blir enklare og meir tilgjengelege for brukarane, blir tryggleiken forverra. Kunstig intelligens og utviklinga til kvanteteknologien er to av dei nye trugsmåla mot informasjonstryggleiken.
Professor Stefano Nichele har fått «Distinguished Early-Carees Investigator Award” for forskinga si på kunstig liv.
Professor Sølve Selstø har skrive ei praktisk lærebok som gjev ei innovativ tilnærming til kvantefysikk, på prestisjeforlaget Cambridge University Press.
– Samarbeid med Universitetssenteret på Svalbard gjev studentane i matematisk modellering og datavitskap unike høve til å lære om korleis klimaet påverkar verda.
Kvanterevolusjonen kan endre verda. Vidareutdanninga «Introduksjon til kvanteverda for nyfikne» gjev deg innsikt i korleis verda er skrudd saman, og korleis kvantedatamaskiner kan revolusjonere databehandling.